Logo The School Foundation

De mensen

Maak kennis met de mensen door hun persoonlijke verhalen.

Ontmoet Domingos

Dit is Domingos, een van onze studenten.

"Hoi, ik ben Domingos Caetano Imbundé. Ik ben 25 jaar en ik woon samen met mijn tante en zussen in Wullinkama. De school is heel belangrijk voor mij, want voordat ik hier kwam sprak ik geen woord Engels. Ik weet dat het leren van de Engelse taal mij mogelijkheden gaat geven. Ik volg ook computerles en daar leer ik verschillende programma’s. Dat ik de mogelijkheid heb hier les te volgen is heel belangrijk, want ik heb niet het geld om naar de universiteit te gaan. De school heeft hele goeie docenten, en daar word ik weer een goede leerling van. Ik ben heel dankbaar dat ik nu kan lezen, schrijven en praten in het Engels."

Ontmoet Alain

Dit is Alain, een van onze studenten. 
 
"Hoi, mijn naam Alain Bassene, ik ben 23 jaar oud en ik woon samen met mijn oom in Manji. Ik hoorde van mijn tante over de school, omdat een van mijn neven het programma ook had gevolgd. Toen ik net begon was het heel moeilijk voor mij om in het Engels te schrijven en te praten met mijn klasgenoten. Maar nu met de hulp van de school en docenten kan ik dat wel. Ik wil dan ook alle docenten bedanken. Ze zijn allemaal heel goed getraind in het lesgeven en weten ons altijd te motiveren. En natuurlijk bedank ik de stichting voor het oprichten van de school en voor de mogelijkheden die ze ons bieden."

Ontmoet Joanna

Dit is Joanna, een van onze docenten en onze lokale steunpilaar. Ze is een boss lady die sinds het overlijden van haar ouders voor haar broers en zussen zorgt. Daarnaast geeft ze les aan onze studenten, is ze docente op een secondary school en volgt ze onze lokale projecten. 

"Ik ben Joanna Badjie, ik kom uit Marakissa, een dorp aan de westkust van Gambia. Ik woon hier met mijn broers en zussen. Voor hen ben ik, sinds het overlijden van mijn ouders, zowel hun grote zus als hun moeder. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Gambia. Ik ben in 2014 gestart bij de stichting als secretaresse en ben nu sinds 2016 de Garden Manager van de groentetuin *. Hier heb ik de vrouwen nieuwe methodes van landbouw laten zien en hen geleerd hoe ze moeten zorgen voor een goede oogst. Toen de stichting in 2018 zag dat de tuin zelfstandig kon draaien, besloten ze dat het tijd was om de tuin terug te geven aan de gemeenschap. Ik ben toen Engelse les gaan geven en gelijktijdig heb ik mijn oude rol als secretaresse weer opgepakt. Ik ben heel blij met mijn baan!"

Groentetuin

Naast onderwijs heeft de stichting in 2003 geïnvesteerd in het oprichten van een groentetuin. Daar verbouwen meer dan 200 vrouwen tomaten, sla, okra, kool, uien en nog veel meer. Ze kunnen dit voor hun gezin gebruiken en de restanten verkopen op de markt. Van het geld dat ze daar verdienen kunnen ze hun kinderen naar school sturen. Dat de groentetuin vanaf 2018 helemaal zelfstandig is en onze ondersteuning niet meer nodig is, is het mooiste resultaat!Ontmoet Marie

Dit is Marie, onze Head Teacher. Zij maakt al deel uit van de school sinds de oprichting 20 jaar geleden. Totdat het doel van onze stichting is bereikt, zal zij zich onvermoeibaar blijven inzetten. 

"Ik ben Marie Coker. Al meer dan 20 jaar leer ik volwassenen lezen, schrijven en praten in de Engelse taal. De studenten verdelen we in verschillende groepen, afhankelijk van hun niveau. Door dit onderwijs op niveau leren ze het beste en ontwikkelen ze zich snel. Na het afronden van het programma gaan de studenten op zoek naar een baan of gaan ze door naar een ‘Skill Centre’ om andere vaardigheden te leren. We hebben ook studenten die terugkomen om vrijwillig les te geven aan nieuwe studenten. Zo ondersteunen twee oud-studenten Che, onze computerdocent, bij zijn lessen. Wij geloven dat het nooit te laat is om te leren. Mijn collega's en ik zijn de stichting eeuwig dankbaar voor hun steun en de moeite die ze doen om ervoor te zorgen dat de school kan blijven bestaan."
Draag jouw steentje bij
© 2022 The School Project. KVK: 17102630 | Pieter de Hoochweg 116B 3024 BJ rotterdam
Help mee
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram