Logo The School Foundation

Over ons

Onze stichting is in 1998 opgericht door drie Nederlanders die na een vakantie besloten dat ze met een beetje hulp een groot verschil in iemands leven konden maken. Na een bezoekje aan de notaris was de stichting een feit. Het bestuur is ondertussen veranderd, maar onze missie zeker niet! We geven leergierige Gambianen op diverse niveaus les in lezen, schrijven, Engels en computeronderwijs. Hiermee hebben ze een goede basis waarmee ze een baan kunnen vinden of verder kunnen leren voor een diploma.

Help jij ons mee? Doneren kan op ons rekeningnummer NL18ABNA0474974219 t.n.v. The School Project of direct via de website. Eenmalig of structureel, wij zijn blij met elke donatie!

Wat we doen

Als bestuur zijn we nauw betrokken bij onze school, maar we zouden dit niet kunnen zonder onze lokale partner Joanne. Zij houdt ons actief op de hoogte, geeft advies en is onze belangrijkste bron van informatie over ontwikkelingen in Gambia. Maar echt van waarde blijven kunnen we niet alleen vanuit Nederland. Wij zijn jaarlijks enkele weken in Gambia zodat we met eigen ogen kunnen zien hoe het gaat. We verzamelen dan ook alle informatie die we nodig hebben om nieuwe projecten op te zetten. Zo kunnen we steeds meer betekenen voor steeds meer studenten. De reis- en verblijfskostennemen we voor eigen rekening. Dit betekent dat al het sponsorgeld van onze donateurs echt gebruikt wordt waar het voor bedoeld is: de toekomst van jonge Gambianen.

Wie zijn wij

Ik ben Lynn, de voorzitter van The School Project. In 2018 ben ik voor het eerst in Gambia geweest en toen ben ik onder de indruk geraakt van dit bijzondere land en zijn mensen. Toen ik in 2022 de kans kreeg om voorzitter te worden van onze mooie stichting heb ik deze dan ook met beide handen aangegrepen. Ik vorm samen met Martijn Gremmen en Maikel Louwerse het dagelijks bestuur.

Daarnaast zijn een groot aantal van de oude bestuursleden, waaronder de oprichter en de vorige voorzitter, nog steeds nauw betrokken. Dit laat wel zien dat als je eenmaal je hart hebt verloren aan Gambia dit nooit meer weggaat! Samen zorgen we ervoor dat onze huidige projecten door blijven lopen en er nieuwe initiatieven worden ontwikkeld. Help jij ons ook mee om nog meer jongeren een goede start te geven?
Draag jouw steentje bij
© 2022 The School Project. KVK: 17102630 | Pieter de Hoochweg 116B 3024 BJ rotterdam
Help mee
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram