Logo The School Foundation

The School

Gambia; the smiling coast of Africa. En zo is het echt. Gambianen zijn hartelijke en positieve mensen met een glimlach op hun gezicht. Helaas schuilen achter die lach wel moeilijke leefomstandigheden en veel armoede. Ons doel is hun wereld een stukje mooier maken. Hoe we dat doen? Door onderwijs! Maar liefst 60% van de Gambianen is analfabeet. Door onderwijs te geven aan (jong) volwassenen helpen we hen in de eerste stap naar werk.
Gambia; the smiling coast of Africa

Onderwijs

Onze school ligt in Kokoli, op 10 kilometer van de hoofdstad Banjur. Hier geven onze vier lokale docenten les aan zo’n 75 tot 100 studenten per jaar. Afhankelijk van het niveau krijgen ze les in lezen, schrijven, rekenen, engels en/ of computeronderwijs. Eerst in een lokale taal en later in het Engels. Onze docenten zetten zich keihard in om de studenten aan het einde van het schooljaar te kunnen laten doorstromen naar de volgende klas. Elk jaar verlaten 25-35 studenten de school met een schoolcertificaat en/of computerdiploma. De trots en het geluk van deze studenten is fantastisch om te zien. Reden genoeg om door te gaan met ons werk dus!
Draag jouw steentje bij
© 2022 The School Project. KVK: 17102630 | Pieter de Hoochweg 116B 3024 BJ rotterdam
Help mee
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram